11.10.2016

Pennut lähtivät viime viikolla uusiin koteihinsa. Kaikki ovat oikein reippaita ja komeita poikia, hieno pentue ja Fuji oli erittäin hyvä emo. Meillä siis meno taas rauhoittunut, mutta uusissa kodeissa varmasti vauhtia riittää, kun nyt ensin kotiutuvat kunnolla.

12.9.2016

Pennut kasvavat kovaa vauhtia, kohta 4 viikkoisia. Facebook-sivuillamme on paljon kuvia ja videopätkä näistä ihanuuksista.

Yksi pennuista etsii vielä omaa kotia, muut varattu. Pennut tulevat luovutusikään 5.10.2016.

18.8.2016

Meillä on pentuja! Fuji synnytti eilen 3 upeaa poikaa. Synnytys sujui oikein hyvin ja Fuji hoitaa pieniään hienosti. Pennut ovat hyvänkokoisia ja terhakoita. Ja niin syötävän suloisia, ettei tuosta pentulaatikon vierestä oikein raaskisi poistua :)

19.6.2016

Lyhyt päivitys pitkän tauon jälkeen: meille on toivottavasti tulossa pentuja elokuussa! Fujin sulhaseksi valikoitui upea Unkei. Astutus sujui luonnollisesti ja nyt vain jännityksellä odotamme tiineyden varmistumista. Fujille pentue on ensimmäinen, Unkeilla on jo ennestään pentuja. Fujin lonkat A/B, silmät terveet ja Unkein lonkat B, silmät terveet. Kirjoittelen yhdistelmästä lisää pentuesuunnitelmat sivulle tiineyden varmistuttua.

Kaikkea oli näköjään tarkoitus kevään aikana touhuta, mutta nyt on aika mennyt suloisesta tyttölapsesta nauttien, joten koiratouhut on jääneet vähemmälle. Mutta päivittelen siis lisää Fujin ultran jälkeen.

9.1.2016

Uusi vuosi ja uusia suunnitelmia. Hiljaiseloa on nyt vietetty muutama kuukausi. Osallistuimme viime vuoden puolella kolmen koiran voimin akitojen monimuotoisuustestiin, jonka tuloksia olen yrittänyt tulkita. Näyttää siltä, että Almalle valitut sulhaset ovat osoittautuneet erittäin hyviksi valinnoiksi. Monimuotoisuus on lisääntynyt huimasti, kun vertaa Alman tuloksia Fujin ja Amin tuloksiin. Tarkoitus olisi noita hyödyntää Fujin sulhasen valinnassa, jotta saataisiin jatkossakin pennuille mahdollisimman monipuoliset geenit. Ensin täytyy kuitenkin koittaa opiskella aihetta vähän paremmin ja tutkituttaa mahdolliset ehdokkaat.

Fuji on ilmoitettu tämän kuun lopulla näyttelyyn pitkästä aikaa, mutta tietenkin karvanlähtö alkoi, joten saa nähdä ollaanko loppukuusta siinä kunnossa, että sinne lähdetään. Tarkoitus olisi keväällä kiertää vähän useampikin näyttely. Myös yhdistystoiminnassa olisi tarkoitus aktivoitua, sillä minut valittiin Akita ry:n hallitukseen tämän vuoden alusta alkaen. Kokemusta hallituksessa toimimisesta ei ole, mutta innolla odotan mitä se tuo tullessaan.

Pentujen kuvia olen saanut facebook-sivujen kautta ihastella ja voi kuinka hienoja kaikista onkaan kasvanut. Kannattaa käydä siellä kurkkaamassa!

Koitan päivitellä taas kuulumisia, kun on jotain uutta kerrottavaa. Nautitaan nyt lumesta ja pakkasista, kun se talvi vihdoin tänne saatiin. :)

Fuji ja Alma

Usvamaan Maahiskeiju 26.6.2015-13.8.2015

23.9.2015

Aika päivitellä taas kuulumisia, nyt kun saatiin varmistuksia asioihin. Eli Usvamaan Maahiskeijun kohdalla kävi erittäin ikävä tapaus, kun pentu aivan yllättäen kuoli juuri ennen luovutusikää. Lähetin pennun eviraan tutkittavaksi ja viimein tällä viikolla saatiin tulokset. Paljon oli kaikkea tutkittu, mutta mitään varsinaista vikaa ei löytynyt. Eviran raportin mukaan tutkimustulos oli äkilliseen sydämen toiminnanvajaukseen viittaavat löydökset ja lausuntona seuraava: Sydämessä ei todettu spesifisiä rakenteellisia tai histologisia muutoksia, äkillinen sydänkuolema on yleensä seurausta äkillisestä sydämen rytmihäiriöstä. Keskustelin asiasta pennut tarkastaneen eläinlääkärin kanssa, joka oli sitä mieltä, että tämä on hyvä uutinen muiden pentujen kannalta, ollut siis oletettavasti täysin sattumanvarainen yksittäistapaus. Vaikka tämä oli hyvin surullinen tapaus, niin olen silti erittäin onnellinen siitä, että jos näin piti tapahtua, niin onneksi se tapahtui pennun vielä ollessa minun luonani. Kuinka kamalaa se olisikaan ollut pennun uudelle kodille, jos tämä olisikin tapahtunut luovutuksen jälkeen. Ehdin onneksi vielä tiedottamaan asiasta muiden pentujen koteihin ennen luovutusta, joissa tehtiin päätökset sen hetkisten tietojen perusteella. Eläinlääkärin kanta oli jo tuolloin, että on todennäköisesti yksittäistapaus, joten muut pennut voisi luovuttaa ja katsoa sitten tilannetta sen mukaan, millainen vastaus evirasta tulee. Mutta kaikki siis näyttäisi nyt olevan hyvin. Kaikille löytyi aivan mahtavat kodit ja pentujen kuvia ja kuulumisia onkin mahdollista seurata facebook-sivullamme. Seuraava pentuesuunnitelma ajoittuu alustavasti vuoden 2016 loppuun. Fuji kävi lonkkakuvissa tuloksin A/B ja olen tuloksiin erittäin tyytyväinen. Nyt kuitenkin ainakin vuoden verran katsellaan ja toivutaan tästä kokemuksesta. Vaikka kasvattajan peruskurssilla kerrottiin, että etenkin aloittelevan kasvattajan on syytä ennakolta henkisesti valmistautua myös menetyksiin ja on tavallista, että pentuja syntyy kuolleina tai osa niistä menehtyy ennen luovutusikää, oli tämä kuitenkin voimia vievä ja rankka kokemus.

Mutta nyt siis vietellään hetki hiljaiseloa ja katsotaan josko saataisiin aikaiseksi käydä muutamissa näyttelyissä. Ja tietenkin seuraillaan ihanien, reippaiden pentujen touhuja kuvien ja kuulumisten välityksellä. :)

Usvamaan Vedenneito

18.8.2015

Ihastuttava brindle tyttö Usvamaan Vedenneito etsii vielä huolehtivaa ja rakastavaa kotia.


5.8.2015

Pennut ovat saaneet mikrosirut ja paperit ovat parasta aikaa kennelliitossa käsittelyssä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että nimet on nyt lopullisesti päätetty, eli rekisterinimet ovat seuraavat:

  • Usvamaan Haltiatar, valkoinen tyttö
  • Usvamaan Maahiskeiju, brindle tyttö
  • Usvamaan Metsänhenki, vaalea brindle tyttö
  • Usvamaan Vedenneito, tumma brindle tyttö
  • Usvamaan Vuorenpeikko, brindle poika

Lisäilen nimet tuonne kuviin, niin näkee paremmin kuka on kuka ja jahka uusissa kodeissa keksitään kutsumanimet, niin lisäilen ne vielä myöhemmin.

29.7.2015

Loin tänään Kennel Usvamaalle omat facebook-sivut, jonne päivitän enemmän kuvia, koska en ole kovin hyvä saamaan niitä hyvälaatuisina tänne kotisivuille.

Sivut löytyvät siis osoitteesta www.facebook.com/kennelusvamaan

Tuonne olisi tarkoitus saada jatkossa myös kuvia ja kuulumisia kasvateista, eli toivon pennunostajien välillä laittavan niitä sinne kaikille nähtäväksi tai mikäli saan kuvia itselleni ja luvan niiden julkaisuun, niin lisäilen niitä sinne. Toivoisin sinne kuvia myös aiemmista ennen kennelnimeä syntyneistä pennuista ja heidän kuulumisistaan.


25.7.2015

Pennut on nyt 4 viikkoisia ja alkaa jo luonteetkin vähän näkymään. Pentueen pahimmilta "riiviöiltä" tällä hetkellä vaikuttavat vaalea brindle tyttö ja valkoinen tyttö. Vähän väliä ollaan pureskelemassa sisaruksia niskasta. Vihdoin oli ihanan kesäinen päivä, joten pennut saivat nautiskella oikein kunnolla ulkoilmasta.

21.7.2015

Täydentelin tuonne pentuesuunnitelmat sivuille lisätietoa pennunostajille seuraavasti:

Pennun hinta sisältää myös pentupaketin, johon kuuluu ainakin ruokaa, leluja, panta + hihna, herkkuja ja ruokakuppi.

Haluan myös, että pentu saa mahdollisimman hyvät lähtökohdat elämäänsä, joten mikäli pennunostaja haluaa käydä pennun kanssa pentukurssin, niin hyvitän sen hinnan pennunostajan tilille ilmoittautumista ja maksukuittia vastaan. Koska kursseissa on pituudesta ja paikkakunnasta johtuvia hintaeroja, niin mikäli kurssi on kalliimpi kuin 100 euroa, niin hyvitän sen hinnasta 100 euroa ja loppu jää pennunostajan maksettavaksi.

Haluan myös tukea kasvattieni näyttelyissä käyntiä, joten mikäli käytät koiraasi näyttelyissä Suomessa (sillä ei ole väliä minkä ikäisenä), niin hyvitän tilille ensimmäisen näyttelyn ilmoittautumismaksun näyttelykäynnin jälkeen.

20.7.2015

Pennut ovat nyt reilu 3 viikkoisia ja kaikki kävelevät hienosti. Muutama päivä on nyt totuteltu kiinteään ruokaan ja hyvin tuntuu maistuvan. Ensimmäinen madotuskin on jo hoidettu. Tänään oltiin ensimmäistä kertaa tutustumassa pihanurmikkoon ja muutama pentu jo yllättävän reippaasti tutki ympäristöä. Kovin kauaa ei pihalla vielä viivytty, jotta saavat rauhassa totutella. Lisäsin kaikista uudet kuvat kuvia-välilehdelle tuosta ulkoretkestä.

Itselläni alkoi nyt kesäloma ja se on tarkoitus käyttää ihan vain pentujen kanssa oleiluun ja niiden sosiaalistamiseen. Pennusta kiinnostuneet ja jo pennun alustavasti varanneet ovat nyt tervetulleita niitä katsomaan. Ota vain yhteyttä, niin sovitaan tarkempaa aikaa.

11.7.2015

Pennut ovat kasvaneet hurjaa vauhtia, silmät ovat juuri avautumassa ja liikuskellaankin jo jonkin verran, vielä kuitenkin ryömien. Pennut ovat nyt 2 viikkoisia ja lisäsin kaikista omat kuvat tuonne kuvia-välilehdelle.

Valitettavasti 1 valkoinen pentu menehtyi 2 päivän ikäisenä. Kyseinen pentu oli syntyessään muita huomattavasti pienempi, eikä imeminen oikein onnistunut. Lisäruokinnasta huolimatta paino vaan laski ja kunto heikkeni, joten tämä pikkuinen lähti luotamme jo liian varhain.

Muut pennut ovat jo kilon painoisia, jotkut jopa jonkin verran yli ja emo huolehtii niistä erittäin hyvin. Kovasti jo odotellaan, että oppivat kävelemään ja alkavat touhuilla enemmän ja sitten saavat jo pentua odottavatkin tulla niihin tutustumaan. Perheemme muut koirat ovat saaneet katsella pentuja vasta kauempaa, joten nekin mielenkiinnolla odottavat, että pääsevät nuuhkimaan ja tutustumaan paremmin.

Päivittelen uusia kuvia sitten, kun pennut jo kävelevät ja silloin on jo varmaan luonteistakin jotain kerrottavaa.


27.6.2015

Pennut syntyivät eilen, 6 upeaa pikkuista! Pentuesuunnitelmat sivulle lisätty kuva näistä ihanuuksista, 1 brindle poika ja muut tyttöjä.

5.6.2015

Melkoisesti on Alman vatsa tässä viikon aikana pyöristynyt, joten eiköhän nyt voi jo varmuudella sanoa, että pentuja on tulossa! :)

30.5.2015

Kennelnimi tuli vihdoin viime viikolla hyväksyttynä, joten nyt sain viimein nämä kotisivutkin tehtyä, kun nimi varmistui.

Alma kävi aiemmin tapaamassa komeaa valkoista urosta, ja nyt vain odotellaan, josko se siitä alkaisi pikkuhiljaa pyöristymään. Mukava olisi saada taas pikkuisia tänne meidän arkeamme ilahduttamaan. Mikäli siis kaikki menee niin kuin on suunniteltu, niin juhannuksen jälkeen voisi noita pieniä akitan alkuja tulla maailmaan. Tästä lisätietoa pentuesuunnitelmat sivulla.

Ihan ensimmäinen pentue tämä ei meille ole, sillä ennen kennelnimeä meillä on ollut kaksi pentuetta, niistä enemmän pentueet sivulla.

Mutta nyt vain jännityksellä odotamme ja toivomme tiineyden varmistumista!